Unfortunately, Accident.....

"Malang Tidak Berbau, Kalo Malang Berbau, Dah Lame Aku Sembur Perfume"

Semalam telah berlaku tragedi di mana telah meragut nyawa lampu signal depan moto BDJ aku. Hadoiai!!! Hahahaha. Semalam, aku telah melalui kemalangan. So, what?! Aku nak cerite gak. Hahahaha. Semalam lepas main Half-Life ngan budak-budak rumah aku, aku keluar la nak jumpe ngan Acik Ken sebab die nak joging ngan aku (padahal jalan ngan sembang je... sempat la kutuk-kutuk sikit... hehehehe).

Half-Life
Gambaran sebuah BDJ
 So, bile dah petang, aku tergedek-gedek (macam bontot itik pulang petang) nak balik rumah la. Semayang maghrib ke mandi-mandi ke. Then, aku dengan mamainye, bawak la BDJ kesayangan aku tu (jangan jeles ek cik haja ye) balik rumah. Tengah dalam perjalanan tu, aku mengelamun la. Macam-macam aku fikir. Huhuhuhu. Sampai je depan Jakel Seksyen 7, aku pon bawak la dengan steady nye, tetapi, jeng jeng jeng...

Jakel Shah Alam kat Seksyen 7
Ade la minah dua orang nih, tergedek-gedek jalan naik moto depan aku ni. Mereka bawak dengan sangat berhati-hati (perlahan la tu). So, aku buat bodo je la. Pastu, tetibe je, die belok! Dalam masa 1 saat dalam hati aku cakap, "Allahuakbar! Ape aku nak buat? Abis la camni. Mati la aku camni!"

Gedegang!!!!

Suasana terdiam sekejap. Dunia aku gelap gulita. Aku rasa badan aku panas. Aku cube berbuat sesuatu. Aku bukak mate. Fuh! Nasib baik boleh bukak. Tau-tau je, dah baring atas jalan. Patut la panas!!! Hahaha. Semua masyarakat Malaysia yang lalu kat situ, tengok aku. Malu gile kot!!!! Ceh! Tapi dengan macho nye, kaki aku melangkah kat awek 2 orang tadi tu. Sebab nak cover macho aku, aku dengan nada bergaye, concern (ceh! dalam hati, rase macam nak je humban budak nih, tapi aku cool. cewah!), aku tanye, "Akak ok tak? Ade pape luka tak?". Aku pon tak faham camne aku boleh tanye camtu (tapi sebab nak cover macho je). Takpe la. Aku tengok akak tu tengah cuak. So, aku buat rilek. Hahahaha.

So, aku tengok akak tu takde pape. Aku tanye la, "Akak, apesal tak kasik signal nak masuk tadi? Kan dh kene langgar. Padan muke akak" (ayat last tu aku tambah je... hahahaha). So, akak tu dengan muke serba salah nye, malu nye, sambil tahan sakit nye, masuk kan kepale dalam tanah macam burung unta.

Gambar burung unta kepada yang tak tau gambaran nye
Takde la. Aku main-main je. Hahahaha. Akak tu dengan muke bersalah dan tahan sakit, die kate "Sori la. Saye tadi pening kepale, nak muntah, tu nak ketepi tu". What?! Ceh! Takpe. Aku tak kisah pon. Sebab aku rase, aku salah gak. Huhuhu. Takpe la. Dah nak jadi. Nak buat camne. Nasib baik takde orang naik kete kat belakang aku, kalo tak, insyaAllah dah arwah la aku. Hahahaha. Alhamdulillah. Takde pape. Mungkin cume luka dan lebam je kene. So, aku angkat la moto aku balik. Nasib baik ade abang yang baik lalu kat situ tolong aku. Kalo tak, tak larat aku nak angkat moto aku sebab bahu aku sakit. Aku yang tengah tahan sakit ni, dengan macho nye (brape banyak kali macho daa...), blah tanpa ada sifat dan kesedaran. Hahahaha. Kepada akak 2 orang tu, aku lupe nak pesan, bawak la dengan hati-hati lain kali, ok? Nasib bai saye yang hentam akak, bukan keta. Kalo keta, akak dah arwah dah, insyaAllah. Huhuhuhu. Sebelum aku gerak balik, aku sempat mesej Cik Siti Hajar Muslim yang aku accident. Just nak inform (biarpun henpon aku dah rosak sebab jatuh. nasib baik Sony Ericsson). Huhuhuhu.

Gambaran henpon aku. Cantikkan??!!!
Dalam perjalanan balik tu, aku dalam hati bersyukur sangat-sangat sebab takde jadi ape-ape kat aku. Aku bersyukur sangat-sangat. Alhamdulillah ya Allah!

Sampai-sampai je rumah, aku terus basuh tangan ngan kaki aku. Yela, kasik bersih sikit. Pastu lap-lap sikit. Pastu semayang maghrib (ape la semayang maghrib kul 7.48!!!). Hahahaha. Terus masuk isyak pastu, so, semayang terus isyak. Huhuhuhu. So, mesej dan tepon la sape-sape yang patut aku tepon dan mesej. Hahahaha. Aji bagi ubat, suh letak kat luka tu (lihat entry ni). Alip kasik kapas suh lap luka. Thanks korang. Hehehehe. :-D

So, pukul 8.45, Cik Siti Hajar Muslim, datang rumah dengan tergedek-gedek nye sambil menaiki BGL (bogel) kesayangan nye sambil bawak buah tangan yang berupa sup campur beli kat Restoran Buluh (ceh! aku ingat die masak). So, setelah bertika lidah gune light saber macam dalam cite Star Wars tu, beliau pon bawak aku gi Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Kelang sambil ditemani oleh Acik Ken (kang kene tuduh khalwat plak kalo berdua je). Pas dokter periksa (hari-hari dokter exam), ternyatalah, aku masih mampu meneruskan hidup dengan bahagia. Thanks dokter (aku tak tau name dokter nye). So, siap-siap sume dalam kul 12. Kesian Cik Siti Hajar Muslim, tersengguk-sengguk tahan ngantuk. Thanks dear for your concern. I really love you (sori, 'ter'bercinta plak kat sini). Tapi tak bleh bla, bleh plak bercinte depan rumah mayat!! Hahahaha. Nasib baik ade Acik Ken tolong bawakkan BGL balik (orang sakit mane bleh bawak kete... hahahhaha). Hahahaha. Thanks kat Acik Ken jugak. So, sampai rumah nak dekat kul 2 sebab bershopping kejap ngan Acik Ken. Hahahahaha.

Antara kecederaan yang terlibat (tangan)

Kaki luka sikit... Ade plak dokter tu nak potong jari kaki aku?!! Tak hensem la!!

X-ray tengkorak aku
p/s: Thanks to all for your concern. Appreciate them. Huhuhuhu. Pesanan penaja, orang tua pesan, jangan keluar waktu malam, nanti jadi yang bukan-bukan. Haaaaa..... Kan dah jadi. So, bawak kenderaan dengan elok-elok. Pandu cermat, jiwa selamat. Hati-hati di jalanraya. Ingatlah orang yang tersayang.

Credit Photo to Cik Siti Hajar Muslim

7 comments:

haja said...

nasib baik tak termengorat akak 2 org tu kn? hihi...tgn awk tu mcm peha da sy tgk..gemok gle.hahaha..best ape deting dpn bilik mayat..mnginsafkan

.:tar.baik:. said...

i'll be there soon. very soon.

aJa sHar said...

uikz..seb baik xde pape..semoge cepat sembuh..:)

p/s: aku pon pnah exciden gak..ag bes,langgar divider jalan..:P

.:tar.baik:. said...

aku pon penah excident gk. last2 bapak aku tuka kete teros.. -.-"

aJa sHar said...

mizi...ko exciden kete..ni pasal moto la..

Fuad Khalid said...

haja: hahahaha... kang ngorat akak 2 btol2 kang... hehehehe...
tarmizi: ko jgn nk wat pelik dtg sini.... blaja...
aja: peh... 2 yg terbaik.... langgar divider... huhuhuhu....

.: amir:. said...

keciaannnn...gle...kt moto bdj tu. abis signal die kcian. nsib baik moto masih sihat

Post a Comment