ROMPAKAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Hari ni aku nak story sikit pasal kejadian yang berlaku kat umah aku malam semalam. Yela. Seab pagi semalam ade request dari budak nih nak suh cite pasal nih. Tapi kesian kat budak tuh. Kene gastrik. So, aku harap, ko makan ubat dan cepat baik ek? Semoga boleh ngumpat aku lagi next time. Hahahaha.
Khas Untuk Tarmizi
So, dari mane aku nak start ek? Ok la. Camni cite nye, pagi tadi, aku bagun pagi. Tengah mamai-mamai, terus capai henpon. tujuan nye nak kejut Cik Siti Kembang aku tu bangun semayang subuh. So, aku turun la bawah, sebab nak charge tepon. Almaklum la, bateri dh nak mampus. Huhuhuhu. Pastu lepas aku telefon die, aku naik la atas. Aku jadik pelik la. Apesal meriah semacam je. Yela. Maklumla, sebelum ni asal bangun subuh je, mesti sunyi sepi. Apesal tetibe meriah je. Hahahaha. Rupe-rupe nye, ade orang sudah pecah masuk umah kitorang. Peh!!!! Patut la kecoh semacam je budak-budak nih.!!! Huhuhuhu.
Camni cerite nye: Pagi tu kul 6 pagi, Aji dh terbangun nak semayang subuh. Pastu die nampak pintu bilik terbukak. Kat luar ade sorang lelaki badan gempal dengan rambut perang, tengah duduk belakang kawan aku si Faris yang tengah tido. Huhuhuhu. Tengah buat ape, Aji pon tak tau. Aji takut nak tegur sebab orang tu badan lagi besor dari die. So, die tidur la balik. Then, kul 6.18 pagi, aku pulak bangun. Tanpa menyedari pape, aku dengan selamber badak je keluar bilik sebab nak pegi charge henpon. Then, sambung cite kat atas. Rupe-rupenye tau la kami bahawasanya, rumah kami dah kene rompak. Tapi nasib baik laptop aku tak kene curi sebab aku letak depan aku. Hahahaha. Tapi malang bagi Tajul dan yang lain-lain. Tapi Tajul paling malang sekali. Laptop baru beli 6 bulan lepas, hilang disambar perompak!!! Dasar perampok!!! Din & Zul punye henpon, hilang!!! Kesian diorang!!! Yang lain-lain, semua hilang duit. Kesian la. Aku, alhamdulillah, takde pape hilang. Aku bersyukur sangat-sangat. Aku doakan semua barang-barang hilang tu, boleh kembali semule. Abang Nazri a.k.a Abang Naz kate, kalo kite doakan yang tak baik, kite akan dapat yang tak baik. So, kite doakan la yang baik untuk dapat pembalasan yang lebih baik. Huhuhu. Thanks Abang Naz!!! :-D
Mr. Dell Tajul Dalam Kenangan
Dan untuk korang, harap dapat la bersabar. Ni semua dugaan dan cabaran yang Allah nak bagi kat korang sume. Mungkin Allah nak uji hamba-hamba-Nya dengan sifat sabar. InsyaAllah, kalo korang sabar, Allah akan janji kan ganjaran yang lebih hebat pada masa yang akan datang. Amin.

p/s: sabar ye korang. Doa banyak-banyak. InsyaAllah akan di makbulkan Nasib baik boleh jawap exam tadi. Kalo tak, tak tau la ape nak jadik. Huhuhuhu. Take care all!!!! Hindarkan diri anda dari jenayah!!! PEACE NO WAR!!!!! :-D

8 comments:

aJa sHar said...

patotnyer aji tu jerit kuat2 ..mintak tolong..

.:tar.baik:. said...

aji tu tido laa...

GadisKecil said...

lorh.. bru smlm tgk status fb tajul soh mr dell dia duk diam2 sbb dia nk study.. at last kene curi.. sian nye.. tp nape xd sorg pun sedar diakua masuk umah.. hurm.. bukan rezeki name nye tuh..

btw.. pestime kumen .. jgn tekjut dgn kehadiran gadis kecil yg cumel ini.. hak3..

Fuad Khalid said...

huhuhuhu....
aja: ingt kn 2 kawan faris la... sbb 2 die wat bodo je... huhuhu
tarmizi: die tdo balik la....
gadis kecik: name nye pencuri... sure la org xsedar.... huhuhu.... thanks sudi bace entri... huhuhu

aJa sHar said...

mizi..ntah..kn puad tulih aji tu tido blik..bkn tgah tido..

tp..xphm la..kol 6 aji bgun..kol 6.18 puad bgun..kirenye dlm mse 18 min pncuri tu bjaye mncuri..waaaahh..

p/s: sabar ye tajul,din,zul..n smuanya..

mr.kpoo said...

waa...my mr dell..*touching*

Fuad Khalid said...

aja: yup3x.... huhuhu.... pantas, tuntas, anda pasti skor.... hahahha
mr kpoo: rilek.... ape gune beribu riban dlm bank 2??? huhuhuhu

.:tar.baik:. said...

bingai~~~

Post a Comment